NYAB bildar konsortium med ABB

NYAB-ABB-jpg

Konsortieavtalet avser upprättande av ny transformatorstation och inkluderar projekterings-, bygg-, anläggnings-, el-, och installationsarbeten på totalentreprenad åt Vattenfall Eldistribution AB i Jokkmokks kommun.

Projektet PT 33 Vaikijaur startar tämligen omgående och skall i sin helhet vara färdigställt under 2019.

 – Detta är ett intressant projekt, och genom konsortieavtalet och samarbetet med ABB, tar NYAB ytterligare ett steg, säger projektchef Lennart Wäppling, NYAB.

– Vi är glada att ha vunnit ABB´s förtroende och tillsammans med dem Vattenfalls förtroende.

Det är ett utmanande och intressant projekt och vi hoppas på ett långsiktigt fruktsamt samarbete med ABB och känslan är naturligtvis god i och med att vi väljer att ingå i ett konsortium med dom, under förhandlingarna har vi uppfattat att ABB uppskattar långsiktighet och hållbarhet lika mycket som vårt tekniska kunnande säger Fredrik Karkiainen, affärsområdeschef NYAB.

– Vi ser framemot att vårda Vattenfalls förtroende tillsammans med NYAB och har ambitionen att överlämna en anläggning som överträffar kundens förväntan säger Christian Stering, ABB

ABB Ltd är en svensk-schweizisk global verkstadskoncern inom elkraft- och automationsteknik. ABB har över 130.000 medarbetare i omkring 100 länder.

Dela artikeln
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
We use cookies to improve your experience. If you continue to browse the website, you agree to the use of cookies.