NYAB tecknar kontrakt med BoKlok

nyab-repisvaara-erik-lindmark-jpg

BoKlok är IKEA och Skanskas gemensamma satsning för hållbara hem till lågt pris. Konceptet skall vara ekonomiskt, miljömässigt, tekniskt och socialt hållbart. BoKlok bygger ca 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland.

BoKlok skall nu uppföra bostäder på Heden i Gällivare och NYAB får förtroendet att utföra infrastruktur-, mark-, samt montagearbeten.

– BoKlok är för oss en ny kund. Vi har förhoppningen att detta projekt blir det första av många vi utför tillsammans. Vi har sedan NYAB´s start 2013 haft ett gott samarbete med Skanska i omväxlande roller som både kund och leverantör. Vi är därmed väl bekanta med kontraktsadministration och arbetssätt avseende hållbarhet, kvalitet och den kostnadseffektivitet vi förväntas bidra med som i slutändan gagnar de boende och lokalsamhället. Det är mycket positivt med privata satsningar av detta slag, och glädjande att två av Sveriges starkaste bolag bidrar till samhällsutvecklingen i Gällivare genom BoKlok säger Fredrik Karkiainen, Affärsområdeschef på NYAB Sverige.

Dela artikeln
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email