NYAB tecknar kontrakt med BoKlok

nyab-repisvaara-erik-lindmark-jpg

BoKlok är IKEA och Skanskas gemensamma satsning för hållbara hem till lågt pris. Konceptet skall vara ekonomiskt, miljömässigt, tekniskt och socialt hållbart. BoKlok bygger ca 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland.

BoKlok skall nu uppföra bostäder på Heden i Gällivare och NYAB får förtroendet att utföra infrastruktur-, mark-, samt montagearbeten.

– BoKlok är för oss en ny kund. Vi har förhoppningen att detta projekt blir det första av många vi utför tillsammans. Vi har sedan NYAB´s start 2013 haft ett gott samarbete med Skanska i omväxlande roller som både kund och leverantör. Vi är därmed väl bekanta med kontraktsadministration och arbetssätt avseende hållbarhet, kvalitet och den kostnadseffektivitet vi förväntas bidra med som i slutändan gagnar de boende och lokalsamhället. Det är mycket positivt med privata satsningar av detta slag, och glädjande att två av Sveriges starkaste bolag bidrar till samhällsutvecklingen i Gällivare genom BoKlok säger Fredrik Karkiainen, Affärsområdeschef på NYAB Sverige.

Dela artikeln
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
We use cookies to improve your experience. If you continue to browse the website, you agree to the use of cookies.