NYAB tecknar kontrakt med LKAB

lkab-jobb

Kontraktet avser ännu ett projekt som ett led i pågående samhällsomvandling i Malmberget och Gällivare. Projektet benämns ”Markarbeten och infrastruktur, Väster om väster – Repisvaara, Gällivare”.

Väster om väster kommer vara ett av de områdena där ersättning av funktion kommer vara möjligt för småhus och flerfamiljshus i Malmberget. Området behöver förberedas med infrastruktur. Anläggningarna som byggs kommer sedan att överlämnas till Gällivare kommun.

NYAB´s kontrakt innefattar ny infrastruktur, ny avloppspumpstation, anläggning av gata och GC vägar, VA, belysning, el matning till fastigheter, fiberkanalisation samt grovplanering av tomter för villor. Objeket omfattar även omläggning av befintlig VA. Projektstart sker omgående.

-Glädjande att vi får förnyat förtroende av LKAB. Generellt har NYAB utfört mängder av projekt kopplade till pågående samhällsomvandling i malmfälten. I synnerhet på Repisvaara har vi haft en väldigt hög aktivitet och utfört flertal projekt åt LKAB samt Gällivare Kommun ända sedan starten då det var orörd mark. Det har hänt otroligt mycket där och formen av ett modernt och attraktivt bostadsområde har tagit sin form, säger Fredrik Karkiainen, Affärsområdeschef på NYAB.

Dela artikeln
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
We use cookies to improve your experience. If you continue to browse the website, you agree to the use of cookies.