Johan Larsson utsedd till VD för SkartaNYAB Abp – även andra förändringar i ledningsgruppen

JL_NYAB_koncernchef_Foto av Daniel Holmgren

Translated SkartaNYAB Stock exchange release, dated 2022-04-01. 10.30 Swedish time.
Due to corporate languish Finnish and English

SkartaNYAB Abp:s (”Bolaget”) styrelse har utsett Johan Larsson till ny VD för Bolaget. Tillträde sker omgående. Han har varit VD i NYAB Sverige AB sedan 2012. Tidigare har han varit entreprenör i flera tillväxtbolag i olika branscher och styrelseledamot i närmare 30 bolag. Han är även styrelseledamot i Bolaget.

Larsson äger 50% av Holding Investment Förvaltning i Luleå AB som äger 235 724 280 aktier i Bolaget och är dess största aktieägare med en ägarandel om 33,5%. Dessutom äger han 5 055 000 aktier i Bolaget personligen och genom andra bolag under hans kontroll.

”Jag är glad över att bli utsedd till VD för SkartaNYAB, ett börsnoterat företag med en entreprenöriell kultur och själ. Mitt mål och uppdrag tillsammans med styrelsen är att skapa värde för våra aktieägare. Jag tror verkligen att det enda sättet att uppnå ett hållbart långsiktigt värdeskapande är att attrahera och utveckla de bästa människorna i branschen. SkartaNYAB har extremt kompetent och högpresterande personal, med en historik av hög organisk tillväxt i kombination med utmärkta marginaler. Det som främst driver utvecklingen är vår kultur och vårt industriella kunnande som ger oss en diversifierad, noggrant utvald, flerårig orderstock. Som utförs med kvalitet. EBITDA-marginalen i SkartaNYAB:s kombinerade proformasiffror för 2021 överstiger 10 %, vilket är ett bevis på en stark finansiell prestation.

SkartaNYAB:s egna resurser, i kombination med utvalda partnerskap, som det nyligen inledda samarbetet med Solarigo, gör oss till en utmärkt byggare av en ren framtid. Att verka som ett börsnoterat bolag möjliggör även samgåenden och förvärv som ett komplement till vår starka organiska tillväxt. Vi kommer aldrig att bli ett traditionellt ”buy n build” företag eftersom vårt fokus är att identifiera, attrahera och förvärva endast industriella mästare som delar samma kultur som vi gör, och som kompletterar och förbättrar vårt erbjudande i hela Skandinavien. Mitt löfte är att verka på växande marknader och att vi med omsorg och balans kommer att prestera ännu bättre under de kommande åren, säger Larsson.

Tuomas Hirvonen, bolagets tidigare VD, kommer att fortsätta som vice VD och medlem av koncernledningen. Det har skett andra förändringar i koncernledningen för att motsvara den nya koncernens ledningsbehov från och med den 31 mars 2022. Förutom Larsson och Hirvonen ingår:

  • Finansdirektör Aku Väliaho
  • Senior Vice President Finland Mikko Ahonen
  • Senior Vice President Sverige Magnus Granljung
  • Vice President Sweden Mikael Ritola
  • Vice President Projektutveckling Kari Tuominen
  • Kommunikations- och marknadschef Minna Koistinen (börjar den 1 maj 2022)

Tidigare medlemmar i koncernledningen kommer att fortsätta i SkartaNYAB-koncernens tjänst, med undantag för integrationschef Hannu Mänty och direktören för strategi och utveckling Jukka Raudasoja. De båda lämnar bolaget den 1 april 2022. Beskrivningar av medlemmarna i koncernledningen finns tillgängliga på bolagets webbplats www.skartanyab.com.

Dela artikeln
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Vi använder cookies för att förbättra din vistelse. Om du fortsätter att surfa på webbplatsen godkänner du användningen av cookies.