Mikael Ritola tillträder som vice koncernchef på NYAB

Mikael-Ritola-vice-koncernchef-NYAB-jpg

NYAB har sedan starten sommaren 2013 haft en fantastisk utveckling. Det som började som ett litet Luleåföretag har först utvecklats till en framgångsrik regional koncern och är nu i färd med att bli en nationell spelare som strax gör sitt sjunde raka bokslut med god tillväxt och en lönsamhet klart över branschgenomsnittet.

Mikael Ritola tillträder som vice koncernchef 4:e november. Mikael är 30 år, och tillhör redan NYAB:s koncernledning. Han har en gedigen erfarenhet inom entreprenadverksamhet och har haft ledande befattningar inom NYAB Sverige sedan starten 2013, och dessförinnan föregångaren till NYAB, Nyanläggarna i Luleå.

– I mångt och mycket personifierar Mikaels utveckling NYAB:s utveckling. Att hålla högre personlig utvecklingstakt än en av Sveriges snabbast växande koncerner säger en hel del om attityden och kvaliteten på personen. Innevarande år har vi högst procentuell tillväxt i dotterbolaget NYAB Infrastruktur, och kommande år kan vi med hög säkerhet säga att tillväxten kommer vara högst i NYAB Mälardalen. Samtidigt som vi tittar på ytterligare nya geografier. Mikaels kompetenser kommer väl till pass som vice koncernchef för att vi fortsatt skall kunna hålla ett högt tempo med lönsam tillväxt. NYAB-kulturen som bygger på gemenskap, säkerhet, kvalitet och hållbarhet leder till personlig utveckling och är grunden till den lönsamma tillväxten, säger Robert Säthergren, styrelseordförande NYAB.

– NYAB:s framgång bygger på laget. Det är av vikt att den yttersta ledningen har en någorlunda god uppfattning om vad som sker i projektverksamheten. Samt en förståelse för och en insyn i vilka utmaningar samt hur vardagen ser ut för våra medarbetare. Detta ger ledningen ett icke filtrerat underlag att fatta smartare beslut, och då möjlighet att skapa bättre förutsättningar samt strategier. Väldigt viktigt att vi får med oss detta när vi verkar över större geografier och med större volymer. Kommande års utmaning ligger i att i högre utsträckning systematisera och policy-styra verksamheten utan att på något vis kväva eller kväsa den individutvecklande och högpresterande kulturen. Vi ska istället gradvis systematisera på ett vis som stödjer och stärker den befintliga tillika vinnande kulturen. Mikaels tillträde som vice koncernchef är mycket viktig för koncernens fortsatta utveckling, och han kompletterar mig väl med en oss emellan överlägsen kunskapsnivå inom vår kärnverksamhet, säger Johan Larsson, koncernchef NYAB.

Dela artikeln
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Vi använder cookies för att förbättra din vistelse. Om du fortsätter att surfa på webbplatsen godkänner du användningen av cookies.