NYAB är medlem i UN Global Compact

image001

Torka, kraftiga värmeböljor, höjda havsnivåer är en verklighet. IPCC varnar för en temperaturhöjning på 2 grader och mer, en förändring som får krisartade konsekvenser om klimatinsatserna inte fördubblas. Klimatfrågan står idag högt upp på agendan när våra miljöavtryck blir allt tydligare.

I direkt korrelation har miljörörelsen skapat en grogrund för innovativa företagsstrategier, medvetnare konsumtion och en mer hållbar resursförbrukning. Världens länder har enats om FN:s Globala Mål – 17 punkter som ska uppnås till år 2030. Kort sammanfattat ska vi avskaffa extrem fattigdom, minska ojämlikheter och orättvisor, främja fred och rättvisa, och lösa klimatkrisen.

Här hittar du samtliga Globala mål.

Sedan april 2019 är NYAB medlem i UN Global Compact. Det innebär att vi tillsammans med över 9000 företag arbetar enligt tio grundläggande principer för att driva utvecklingen inom de Globala Målen. Principerna, som bygger på mänskliga rättigheter, arbete, miljö och anti-korruption, ska integreras i policys, strategier, affärer och arbetssätt. Vårt arbete med de tio principerna kommer att redovisas publikt årligen.

Här hittar du principerna i sin helhet.

Framtiden måste börja idag.

 

 FN:s 17 Globala Mål.
FN:s 17 Globala Mål.

 

Dela artikeln
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Vi använder cookies för att förbättra din vistelse. Om du fortsätter att surfa på webbplatsen godkänner du användningen av cookies.