NYAB bildar konsortium med ABB

NYAB-ABB-jpg

Konsortieavtalet avser upprättande av ny transformatorstation och inkluderar projekterings-, bygg-, anläggnings-, el-, och installationsarbeten på totalentreprenad åt Vattenfall Eldistribution AB i Jokkmokks kommun.

Projektet PT 33 Vaikijaur startar tämligen omgående och skall i sin helhet vara färdigställt under 2019.

 – Detta är ett intressant projekt, och genom konsortieavtalet och samarbetet med ABB, tar NYAB ytterligare ett steg, säger projektchef Lennart Wäppling, NYAB.

– Vi är glada att ha vunnit ABB´s förtroende och tillsammans med dem Vattenfalls förtroende.

Det är ett utmanande och intressant projekt och vi hoppas på ett långsiktigt fruktsamt samarbete med ABB och känslan är naturligtvis god i och med att vi väljer att ingå i ett konsortium med dom, under förhandlingarna har vi uppfattat att ABB uppskattar långsiktighet och hållbarhet lika mycket som vårt tekniska kunnande säger Fredrik Karkiainen, affärsområdeschef NYAB.

– Vi ser framemot att vårda Vattenfalls förtroende tillsammans med NYAB och har ambitionen att överlämna en anläggning som överträffar kundens förväntan säger Christian Stering, ABB

ABB Ltd är en svensk-schweizisk global verkstadskoncern inom elkraft- och automationsteknik. ABB har över 130.000 medarbetare i omkring 100 länder.

Dela artikeln
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email