NYAB bygger grund och stomme för Kunskapshuset i Gällivare

Projektbild-Kunskapshuset-jpg

Pressmeddelande 2017-08-29

NYAB Sverige AB bygger grund och stomme för nya kunskapshuset i Gällivare.

NYAB tilldelas kontraktet för ”Grund- och stomentreprenad våning 1 kunskapshuset”.

Kontraktet mellan NYAB och Gällivare kommun avser grund och stomarbeten i kvarteret ”Nya skolan 6&7” i centrala Gällivare. BTA är ca 6000 m2 och totala volymen på hela projektet är ca 22600 m2. Kontraktsvärdet är på ca 30 miljoner SEK.

På samma tomt, med Gällivare kommun som kund utför sedan tidigare NYAB en spont- och
schaktentreprenad samt en rivningsentreprenad. Detta byggkontrakt är alltså det tredje NYAB vinner i tre olika segment, och därmed är NYABs samtliga affärsområden representerade på området, dvs anläggning, special och nu bygg.

– Verkligen roligt att våra byggare också hittar hit, vi arbetar i detta nu även med att göra om rivningen av MD´s till en flytt för att kunna bevara en byggnad som tre generationer Gällivarebor har en relation till, och det ser vi ut att tillsammans med en lokal entreprenör och kommunen lyckas med, säger Mikael Ritola, Affärsområdeschef Special, NYAB.

– Samhället omvandlas. Vi vill vara med och utveckla det, att bygga för Gällivare kommun är en del av vår affärsplan och vi ska nu visa vilka vi är och vilken kvalitet vi håller även på byggsidan. Just detta projekt är en riktig utmaning med ett stort samhällsintresse och en forcerad tidplan, säger Johan Rahkola, Affärsområdeschef Bygg, NYAB.

– Vi är sedan tidigare en etablerad och större aktör i Gällivare. Att kunna dra nytta av vår bredd och ta till vara på synergierna mellan våra respektive affärsområden har varit en uttalad strategi. För mig visar detta vilken spets och bredd NYAB har. Att i tuff konkurrens tävla och vinna i tre olika grenar säger en hel del om laget NYAB avslutar Johan Larsson, VD, NYAB.
 

NYAB Sverige AB är ett kraftigt växande entreprenadföretag med huvudkontor i Luleå samt lokalkontor i Gällivare och Kiruna. NYAB är indelat i tre affärsområden, affärsområde bygg, anläggning och special, där special innefattar rivning, husflyttning, stängsel och kabel. År 2016 omsatte NYAB-koncernen över 330 miljoner SEK. År 2017 uppskattas volymen uppgå till närmre 500 miljoner SEK.
 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Johan Rahkola, Affärsområdeschef Bygg, 070-575 33 80, johan.rahkola@nyabab.se

Dela artikeln
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Vi använder cookies för att förbättra din vistelse. Om du fortsätter att surfa på webbplatsen godkänner du användningen av cookies.