NYAB bygger ny brandstation i Kiruna

NYAB-JR-JL-JohnSt-lnacke-jpg

Pressmeddelande 2017-09-01

NYAB Sverige AB bygger ny brandstation i Kiruna.

NYAB tilldelas kontraktet för ”Nybyggnad för räddningstjänsten och skoltransporter”.

Kontraktet mellan NYAB och Kiruna kommun avser bygg och anläggningsarbeten på fastigheten ”Industrin 9:7” i Kiruna. BYA är ca 4000 m2 och totala volymen på tomten är knappa 29000 m2.

Projektet är en konsekvens av den samhällsomvandling som pågår i Kiruna, för att framtidssäkra gruvdriften. Kontraktsvärdet överstiger 100 miljoner SEK, under detta år kommer förberedande markarbeten och tjälsäkring att utföras och kommande vår påbörjas byggnationen som skall vara färdigställd i december 2019.                                                          

– Byggprojekt är alltid intressanta. För mig är dock detta projekt med anledning av dess volym och dess betydelse för det samhälle som jag vuxit upp och lever i extra intressant. Att jag nyligen klivit på min tjänst med uppdraget att etablera NYAB´s byggverksamhet i Kiruna drar inte heller ifrån, säger John Stålnacke, Platschef, NYAB.

– Vi vill inte bara vara med och omvandla samhället. Vi vill vara med och utveckla det, att bygga för Kiruna kommun och dessa samhällsviktiga funktioner känns väldigt bra, säger Johan Rahkola, Affärsområdeschef Bygg, NYAB.

– Vi har vunnit Kiruna kommuns förtroende och skall vårda det förtroendet, detta projekt passar perfekt in i vår portfölj och vår satsning. Det har varit roligt att se alla engagerade medarbetare under anbuds- och kalkylskedet samt det lagarbete som ligger bakom detta kontrakt avslutar Johan Larsson, VD, NYAB.

 

NYAB Sverige AB är ett kraftigt växande entreprenadföretag med huvudkontor i Luleå samt lokalkontor i Gällivare och Kiruna. År 2016 omsatte NYAB-koncernen över 330 miljoner SEK. År 2017 uppskattas volymen uppgå till närmre 500 miljoner SEK.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
John Stålnacke, Platschef, 070-508 90 07, john.stalnacke@nyabab.se
Johan Rahkola, Affärsområdeschef Bygg, 070-575 33 80, johan.rahkola@nyabab.se

Dela artikeln
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Vi använder cookies för att förbättra din vistelse. Om du fortsätter att surfa på webbplatsen godkänner du användningen av cookies.