NYAB flyttar kulturbyggnader på uppdrag av LKAB

husflytt-jpg

 

NYAB Sverige AB vinner LKABs förtroende och erhåller två större kontrakt i samband med samhällsomvandlingen i Gällivare. NYAB tilldelas kontrakten för ”Mark & Infrastruktur Koskullskulle” samt ”Flytt kulturbyggnader KOS”.

– Gällivare är en intressant ort med ett aktivt näringsliv. Det har varit vårt uttalade mål att spela en större roll i Malmfältens pågående samhällsomvandlingar säger Fredrik Karkiainen, Arbetschef Anläggning, NYAB.

Kontrakten mellan NYAB och LKAB avser mark och infrastruktur på Koskullskulle samt flytt av 31 st byggnader inkluderande 1 st pumphus från Malmberget till Koskullskulle.

– Dessa kontrakt gör att vi kommer att ha en omfattande verksamhet i Gällivare till planerat färdigställande 2018-09-30. Alla projekt har sina utmaningar men detta är extra intressant med anledning av dess komplexitet och att det involverar så pass många av NYABs teknikgrenar säger Daniel Johansson, Platschef Mark, NYAB.

Vi har vunnit LKABs förtroende och ser ödmjukt framemot att förvalta förtroendet med den givna målsättningen att i slutändan leverera en högkvalitativ slutprodukt, säger Mikael Ritola, Projektchef Husflytt, NYAB. För flyttarbetet har vi valt Mammoet som samarbetspartner och underentreprenör.

Mammoet är ett globalt företag med huvudkontor i Holland. Bolaget är specialiserat på komplexa flyttuppdrag. Mammoet har ca 5500 anställda och verkar även inom gruv- och energisektorn. På listan över prestigeprojekt finns bl.a bärgningen av atomubåten Kursk.

Startmöte har vi hållit nu i veckan och redan kommande måndag inleder vi så smått produktionen, tidplanen för projekten är sammantaget pressad så det är bara att börja leverera avslutar Daniel Johansson.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Mikael Ritola, Projektchef Husflytt NYAB, 070-669 08 52, mikael.ritola@nyabab.se
Daniel Johansson, Platschef Mark NYAB, 070-362 24 13, daniel.johansson@nyabab.se

Dela artikeln
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Vi använder cookies för att förbättra din vistelse. Om du fortsätter att surfa på webbplatsen godkänner du användningen av cookies.