NYAB förvärvar HT-Bygg

Bygg-jpg

NYAB förvärvar det anrika byggkonsortiet HT-Bygg, ursprungligen ett konsortie mellan B Henriksson Byggnads AB och Tornedalens Byggnads AB.

HT-Bygg har i huvudsak verkat i norra Norrbotten och har genom de tidigare ägarbolagen anor som sträcker sig tillbaka till 1930-talet. Vid NYAB:s tillträde har HT-Bygg ett 15-tal anställda, i huvudsak snickare och armerare, och omsatte föregående år ca 25 miljoner kr.

Bolagets verksamhet fusioneras in i NYAB. NYAB och HT-Bygg har det senaste året haft en hel del gemensamma projekt. Under dessa projekt har våra respektive företagskulturer mötts och vi har funnit att vi haft en gemensam grund i värdeord som långsiktig hållbarhet, yrkesskicklighet, ärlighet och stolta ansvarstagande medarbetare.

HT-byggs tidigare ägare Christer Berggren samt S-O och Patrik Nyström känner att detta är en bra väg att fortsätta utveckla verksamheten. Detta förvärv är att betrakta som startskottet på NYAB:s affärsområde ”Bygg” och ses som ett viktigt led i att spela en större och aktivare roll i malmfältens pågående samhällsomvandlingar. Detta ger även NYAB möjligheten att kunna erbjuda sina kunder mer kompletta produkter med helhetslösningar och synergierna med befintlig verksamhet erbjuder många möjligheter.

Dela artikeln
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Vi använder cookies för att förbättra din vistelse. Om du fortsätter att surfa på webbplatsen godkänner du användningen av cookies.