NYAB Infrastruktur AB vinner Trafikverkets upphandling ”Ny E10, Väg 874 – Karhuniemi” i Kiruna

IMG-0603-JPG

 

Projektet är en konsekvens av LKABs gruvbrytning och en del i den pågående samhällsomvandlingen, som utförs för att nå de sammanflätade målen, att bygga ett attraktivare samhälle och framtidssäkra gruvdriften.

Projektet är den största vägentreprenaden som upphandlas i Norrbotten i år. Kontraktet överstiger 120 miljoner SEK. Entreprenaden består av 7 km väg inkluderande 8 st broar, varav 5 st betongbroar, 2 träbroar och 1 st valvbågsbro. 

– NYAB-koncernen är sedan tidigare väletablerade i malmfälten och det har sedan starten år 2013 varit ett uttalat mål att bolaget skall ta så aktiv del som marknaden tillåter i pågående samhällsomvandling. Av den anledningen blir det ännu roligare att det nystartade NYAB Infrastruktur lyckas vinna detta kontrakt i tuff konkurrens. Detta kontrakt ligger helt i linje med vart vi vill och det ger oss en bra plattform att fortsätta utveckla bolaget ifrån säger Magnus Granljung, VD NYAB Infrastruktur.

– För mig är alla projekt intressanta och har sina utmaningar, detta projekt har ett visst mått av komplexitet och det stora samhällsintresset tillsammans med det faktum att det har betydelse för samhället Kiruna gör det extra intressant säger Björn Lindbäck, projektchef.

– Vi får ödmjukast konstatera att NYAB Infrastruktur inte bara fått, utan också förtjänat en rivstart och att målet i detta projekt är att överlämna en anläggning som överträffar kundens och brukarnas förväntan avslutar Magnus Granljung.
 

Dela artikeln
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Vi använder cookies för att förbättra din vistelse. Om du fortsätter att surfa på webbplatsen godkänner du användningen av cookies.