NYAB Infrastruktur tilldelas vägprojekt ”Ny E10 Kiruna nya Centrum”

NY180913-075-jpg

Projektet utförs som en utförandeentreprenad och är beläget i Kiruna kommun. Trafikverket är kund. Kontraktsvärdet överstiger 150 miljoner SEK.

Arbetet påbörjas tämligen omgående och nya E10 skall öppnas för trafik 2020-10-30. Kontraktsvärdet på detta vägprojekt är det största som upphandlats i Norrbotten sedan ”E10 etapp 1”.

Projektet består huvudsakligen av 2,4 km ny E10 med 9 m belagd bredd. En fembent cirkulationsplats vid Tuolluvaara. Ombyggnation av anslutningar till befintligt vägnät Malmvägen, Tuolluvaaravägen och befintlig E10. Även ny anslutning till Luftfartsvägen och ny anslutning E10 etapp 1. Byggnation av gång- och cykelväg ca 1,2 km och ersättningsvägar med infarter ca 0,7 km. Byggnadsverk i form av totalt fem stycken broar fördelade som tre plattram broar i betong, en balkbro i spännarmerad betong och en plattbro av typen v-bening i betong. Gestaltningsåtgärder och planteringar. Belysning vid gång- och cykelvägar, i passager och vid cirkulationsplatsen. Rivning av befintlig väg och broar. Ledningsarbeten, trumläggningar, schakt, fyllning, saneringsarbeten med mera.

– Ett i teorin väldigt intressant och komplext projekt. De många teknikslagen tillsammans med en forcerad tidplan är en utmaning många duckar för men som vi ser framemot att hantera i praktiken, säger Karl-Johan Västerö, kalkylator NYAB Infrastruktur.

– Detta passar oss perfekt i och med att vi redan är etablerade på plats och utför ”E10 etapp 1” åt Trafikverket samt en rullskidanläggning åt kommunägda Tekniska verken. Glädjande att vi får förtroende i ytterligare ett projekt som kopplas till samhällsomvandlingarna för en fortsatt gruvdrift. Vi ser framemot att leverera ett högkvalitativt arbete åt Trafikverket och i förlängningen samhället och vägens brukare, säger Björn Lindbäck, arbetschef på NYAB Infrastruktur.

Dela artikeln
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Vi använder cookies för att förbättra din vistelse. Om du fortsätter att surfa på webbplatsen godkänner du användningen av cookies.