NYAB startar nytt dotterbolag: NYAB Infrastruktur AB

NYAB-Infrastruktur-jpg

 

NYAB´s expansion fortsätter. NYAB Infrastruktur skall som namnet antyder främst vara inriktat mot infrastrukturentreprenader, huvudsakligen väg men också järnväg. Magnus Granljung tillträder sin tjänst som VD samtidigt som Björn Lindbäck tillträder som Arbetschef kommande vecka 9/10.

Björn Lindbäck har en gedigen och solid bakgrund inom anläggningsbranschen, och har huvudsakligen jobbat med kunder och beställare inom ramen för lagen om offentlig upphandling (LOU), och då huvudsakligen med Trafikverket och kommuner. Magnus Granljung har en bakgrund med högre chefstjänster i koncernledning på större anläggningsföretag. Tillsammans har de varit inblandade i och lett såväl stora som komplicerade projekt, verksamheter och divisioner.

– NYAB har fram tills idag i mindre utsträckning ägnat sig åt infrastruktur entreprenader.
I och med bildandet av NYAB Infrastruktur specialiserar vi oss på ytterligare och fler nischer och segment. Detta går helt i linje med vår varumärkesstrategi. NYAB Infrastruktur har med hjälp av moderbolaget kunnat tjuvstarta och därmed redan lämnat en del anbud. Att få tillfälle att arbeta med Björn och Magnus framgent är för min del mycket glädjande då jag med största respekt främst konkurrerat och ömsom samarbetat med båda två under hela min karriär. Jag själv och hela koncernen har mycket att lära av Björn och Magnus, tillsammans med dom samt genom hårt arbete och schysst attityd är jag fullständigt övertygad om att koncernen blir ännu bättre och att vi kommer att ha roligt. Båda blir dessutom delägare i dotterbolaget, säger NYABs VD Johan Larsson.

– Målet är klart och jag har antagit utmaningen och ser framemot att bygga NYAB Infrastruktur, och därmed utveckla ett bolag från scratch, som förvisso redan har mycket satt genom dess
koncerntillhörighet, säger Magnus Granljung.

– Med det bolag som NYAB utgör idag i ryggen, har vi goda förutsättningar att bokstavligt bygga rätt från grunden. Efter ca 20 år i branschen ser jag framemot denna resa, som något nytt och som ett tillfälle att göra något riktigt bra genom att ha möjlighet att påverka allt väsentligt, säger Björn Lindbäck.

– Stora komplexa infrastrukturprojekt i dag kräver mycket av alla inblandade. Vår ambition är att attrahera de bästa medarbetarna, konsulterna och leverantörerna för att tillsammans med de bästa kunderna se till att resan för att förverkliga deras projekt blir just som de tänkt sig. Målet är klart, resan är påbörjad avslutar Magnus Granljung.

Dela artikeln
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Vi använder cookies för att förbättra din vistelse. Om du fortsätter att surfa på webbplatsen godkänner du användningen av cookies.