NYAB Sverige AB tilldelas kontrakt av Umeå Energi

NY180913-314-jpg

Umeå Energi Bredband är ett fiberoptiskt stadsnät med överlägsen kapacitet för data- och telekommunikation i Umeå kommun. Det ägs av Umeå Energi, som också står för driften och har jour dygnet runt, året om. Projektet avser bredbandsutbyggnad i områdena Holmen, Karlsvik och Storhäggsjö.

Projektet upphandlas som en utförandeentreprenad och skall i sin helhet vara färdigställt för slutbesiktning 2020-01-30. Kontrakt avses tecknas innan utgången av februari.

Arbetena består av bland annat av schaktning, svetsning, installation, mätning, uppkoppling av fibernät.

Samt förläggning av kanalisation och fiberblåsning.

Byggmetoden kommer att baseras på på såväl traditionell optokanalisation med tillhörande kablar samt minikanalisation och blåsning av minikabel.

– Bra kontrakt för NYAB´s del. Det var ett prioriterat kontrakt. Det passar väl in avseende geografi, segment och utförandetid. Vår opto- och fiberverksamhet kommer ha en omfattande geografisk spridning under 2019 och täcka stora delar av Norrland och ytterligare en bit söderut. Vi ser framemot att få bidra till Umeås utveckling av bredbandsnätet och ambitionen är att överträffa kunden och brukarnas förväntan under produktion samt avseende slutprodukt, säger Mikael Ritola, Affärsområdeschef Special.

Dela artikeln
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Vi använder cookies för att förbättra din vistelse. Om du fortsätter att surfa på webbplatsen godkänner du användningen av cookies.