NYAB Sverige AB utför första delen av Multiaktivitetshuset åt Gällivare Kommun

image

Nu går startskottet för bygget av Gällivares nya multiaktivitetshus, som blir en arena för bland annat idrott, simhall med äventyrsbad, bio, bibliotek och musik. Huset ska byggas i det centralt belägna kvarteret Gojan. I folkmun kallat för Arcaden eller Tempohuset. Byggnadens planerade invigning är under 2023.

NYAB har idag tecknat kontrakt för de inledande arbetena som består av rivning av affärslokaler och parkeringshus. Schakt och bergschakt om närmare 60 000 m3. Spontning och sanering av jordmassor. Projektet benämns ”Multiaktivitetshuset Gällivare rivning, schakt och spont” och kontraktsvärdet överstiger 50 miljoner SEK.

– Glädjande att NYAB får utföra ytterligare ett samhällsbärande och för lokalsamhället viktigt projekt. Det centrala läget med förbipasserande fordonstrafik och fotgängare, boende samt näringsidkare ställer krav på särskild varsamhet, hänsyn och planering, säger Mikael Ritola, affärsområdeschef på NYAB. 

– Ett passande projekt för oss, som består av delar vi har gedigen erfarenhet av. En från början forcerad tidplan och ett antal osäkerheter som påverkar projektutförandet som vi tillsammans med kommunen börjar utreda snarast, bland annat avseende mängd berg och omfattning av föroreningar i marken, säger Lars Andersson, ansvarig kalkylator på NYAB. 

Dela artikeln
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Vi använder cookies för att förbättra din vistelse. Om du fortsätter att surfa på webbplatsen godkänner du användningen av cookies.