NYAB tecknar kontrakt med Linxon

_DSC3537

Linxon är ett joint venture mellan ABB och SNC-Lavalin. Bolaget levererar nyckelfärdiga elkraftsanläggningar med växelström. NYAB´s kontrakt utgör uppförande av Station UT13 Grundfors, strax söder om Storuman. Entreprenaden innefattar arbeten såsom vägar, planer, stängselarbeten, övriga markarbeten samt betong och gjutningsarbeten.

Kontraktsvärdet stannar mellan avtalsparterna i och med att kunden inte lyder under offentlighetsprincipen. För NYAB som föregående år passerade 1 miljard i omsättningsvolym är det ett betydande kontrakt sett ur både det ekonomiska värdet och arbetets art som ansluter till de segment vi utvecklar, som är el och kraft relaterade. Fiber- och opto, järnväg samt strömförsörjning.

Utöver kontraktet finns det en option på ytterligare arbeten avseende en omfattande rivning av betongfundament, säger Lennart Wäppling, kalkylator på NYAB.

Ett utmanande och stimulerande uppdrag, passar perfekt då vi redan utför en järnvägsentreprenad åt Storuman kommun i närområdet, säger Simon Axtelius, platschef NYAB.

NYAB-koncernen prognosticerar en volymtillväxt om för vår del relativt blygsamma ca 35% i år.

I reella tal rör det sig likväl om en relativt kraftig tillväxt uppgående till ca 400 miljoner kr under innevarande år. I allt väsentligt kommer tillväxten fortsatt att vara organisk och koncentrerad till de segment som nämnts ovan och till infrastruktur, säger Johan Larsson, koncernchef NYAB.

Dela artikeln
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Vi använder cookies för att förbättra din vistelse. Om du fortsätter att surfa på webbplatsen godkänner du användningen av cookies.