NYAB tecknar omfattande avtal med Piteå kommun

NYAB-infrastruktur-2020

NYAB Infrastruktur har fått förtroendet att utföra ”Löpande Mark- och Beläggningsarbeten” åt Piteå Kommun kommande två år. Med option på ytterligare maximalt två år (2+2). I det fall utförandevolymen uppgår till 150 miljoner kr inom tidsramen av kontraktet så avbryts avtalet och ny upphandling utförs.

Arbetena i kontraktet innefattar främst mark-, gatu- och VA-arbeten. Beläggningsarbeten med tillhörande under-, och förarbeten. Entreprenadformen är utförandeentreprenad. Kunderna i detta kontrakt är de kommunala förvaltningarna Samhällsbyggnadsförvaltningen, Fastighets- och Serviceförvaltningen och Kultur-, Park- och Fritidsförvaltningen. Samt det kommunalt ägda bolaget Pireva som äger och ansvarar för ca 100 mil ledningsnät i Piteå kommun.

NYAB koncernen innehar flertalet likvärdiga ”kommunkontrakt” i Sverige, med varierande upplägg och entreprenadform. Lokalt efter norrbottenskusten är vi avtalspart med Kalix kommun, Luleå kommun och nu Piteå kommun.

– Vi ser framemot att arbeta tillsammans med Piteå kommun inom ramen av detta avtal. Våra kommuner och samhällen behöver en välfungerande infrastruktur, och denna typ av fleråriga kontrakt ger oss även en ökad konkurrenskraft på andra typer av projekt i närområdet, vilket vi hoppas skall komma samhället till gagn. Vi är väl bekant med Piteå och har utfört många projekt i många år här”, säger Björn Lindbäck, affärsområdeschef Infrastruktur på NYAB.

Dela artikeln
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Vi använder cookies för att förbättra din vistelse. Om du fortsätter att surfa på webbplatsen godkänner du användningen av cookies.