NYAB vinner Bolidens förtroende

 

NYAB tilldelas kontraktet för ”Boliden Aitik, HS-Magasin, 2017-2019”.

Kontraktet mellan NYAB och Boliden avser byggnation av dammar, ledningsvall och bräddavlopp till HS-magasin i Boliden Aitik, beläget 15 km sydost om Gällivare centralort. Boliden Aitik är Sveriges största koppardagbrott. Dygnet runt bryts malmfyndigheter av kopparkis som innehåller koppar, guld och silver.

-Alla projekt har sina utmaningar men detta är extra intressant med anledning av dess storlek. Det är överstigande två miljoner kubikmeter morän och bergmaterial som ska hanteras i kontraktet säger Lars Andersson, Entreprenadingenjör, NYAB.

-Detta kontrakt gör att vi sammantaget kommer att ha en omfattande verksamhet i Gällivare till planerat färdigställande hösten 2019. Avtalet är ett av NYAB ́s största enskilda kontrakt genom tiderna och ett av Norrbottens största anläggningsprojekt som upphandlas i år. Det är vårt första stora projekt åt Boliden, säger Fredrik Karkiainen, Affärsområdeschef.

-Vi har vunnit Bolidens förtroende och ser ödmjukt framemot att förvalta förtroendet med den givna målsättningen att i slutändan leverera en högkvalitativ anläggning till brukaren, avslutar Lennart Wäppling, Projektchef, NYAB.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Lennart Wäppling, Projektchef, 070-537 70 71, lennart.wappling@nyabab.se
Fredrik Karkiainen, Affärsområdeschef Anläggning, 070-675 00 11, fredrik.karkiainen@nyabab.se

FB
TW
LI