NYAB vinner Bolidens förtroende

shutterstock-35882137-jpg

 

NYAB tilldelas kontraktet för ”Boliden Aitik, HS-Magasin, 2017-2019”.

Kontraktet mellan NYAB och Boliden avser byggnation av dammar, ledningsvall och bräddavlopp till HS-magasin i Boliden Aitik, beläget 15 km sydost om Gällivare centralort. Boliden Aitik är Sveriges största koppardagbrott. Dygnet runt bryts malmfyndigheter av kopparkis som innehåller koppar, guld och silver.

-Alla projekt har sina utmaningar men detta är extra intressant med anledning av dess storlek. Det är överstigande två miljoner kubikmeter morän och bergmaterial som ska hanteras i kontraktet säger Lars Andersson, Entreprenadingenjör, NYAB.

-Detta kontrakt gör att vi sammantaget kommer att ha en omfattande verksamhet i Gällivare till planerat färdigställande hösten 2019. Avtalet är ett av NYAB ́s största enskilda kontrakt genom tiderna och ett av Norrbottens största anläggningsprojekt som upphandlas i år. Det är vårt första stora projekt åt Boliden, säger Fredrik Karkiainen, Affärsområdeschef.

-Vi har vunnit Bolidens förtroende och ser ödmjukt framemot att förvalta förtroendet med den givna målsättningen att i slutändan leverera en högkvalitativ anläggning till brukaren, avslutar Lennart Wäppling, Projektchef, NYAB.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Lennart Wäppling, Projektchef, 070-537 70 71, lennart.wappling@nyabab.se
Fredrik Karkiainen, Affärsområdeschef Anläggning, 070-675 00 11, fredrik.karkiainen@nyabab.se

Dela artikeln
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Vi använder cookies för att förbättra din vistelse. Om du fortsätter att surfa på webbplatsen godkänner du användningen av cookies.