NYAB vinner Gällivare kommuns förtroende och bygger Is- och Evenemangsarena

NYAB-Gve-jpg

NYAB har den senaste veckan tecknat tre kontrakt med Gällivare kommun. Is- och evenemangsarenan och två kontrakt avseende markanläggning, dessa genom en ny GC-bro i Fjällnäs, samt anläggande av ett nytt industriområde, vid Treenigheten.

Kontraktssumman för enbart Is- och evenemangsarenan uppgår till 161 miljoner kr.

– Dessa projekt har sina utmaningar, det gör det extra intressant att samtliga var för sig har ett stort samhällsintresse och att de färdiga anläggningarna förbättrar och efterfrågas av lokalsamhället och näringslivet. Tillsammans skapar vi ett attraktivare Gällivare. I Ishallskontraktet ligger även ett ordentligt anläggningsprojekt, säger Stefan Säthergren, Produktionschef, NYAB.

– Detta kontrakt gör att mitt affärsområde bygg sammantaget kommer att ha en omfattande verksamhet i Gällivare. Vi trivs bra med att arbeta åt och med Gällivare Kommun, som för oss är en prioriterad kund. Vi har lagt ned ordentligt med tid och möda för att komma till detta avtal, det har varit ett prioriterat projekt och vi har arbetat hårt med anbudet för Ishallen, säger Johan Rahkola, Affärsområdeschef Bygg, NYAB.

– De sammanflätade målen att trygga framtida gruvdrift och samtidigt skapa attraktivare samhällen fortskrider i malmfälten. Mycket glädjande vecka för NYAB med tre kontrakt med Gällivare kommun som avtalspart, två anläggningsprojekt och ett stort byggprojekt. Detta då det har varit koncernens uttalade målsättning sedan vi startade 2013 att delta och bidra vid samhällsomvandlingarna i Kiruna och Gällivare, i den omfattning som marknaden tillåter oss. Vi identifierade en marknad som behövde fler och bättre aktörer, tillika hårdare konkurrens, och nu fem år senare är vi ett av de största entreprenadföretagen på den marknaden, avslutar Johan Larsson, VD NYAB.

Dela artikeln
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Vi använder cookies för att förbättra din vistelse. Om du fortsätter att surfa på webbplatsen godkänner du användningen av cookies.