NYAB vinner MND Groups förtroende och anlägger snökanonsledning samt skidlift på Luossavaara, Kiruna

NYAB-Kiruna-jpg

NYAB tecknar kontrakt med internationella MND Group och slutkunden är kommunala Tekniska verken i Kiruna.

Projektet i sin helhet består i att anlägga en ny snökanonanläggning för att kvalitetssäkra och förlänga skidsäsongen samt att anlägga en ny fyrstolslift.

NYAB´s kontrakt omfattar att utföra samtliga mark- och betongarbeten såsom schakt, ledningsbäddar, kabel, gjutningar av fundament, och fyllningsarbeten. 

— Ett väldigt intressant och roligt projekt, det som framförallt skiljer sig mot traditionella betong- och anläggningsarbeten är den tuffa terrängen i form av en slalombacke, topp- och dalstationen är de enda arbeten som är att betrakta som mer konventionella, säger Mika Myllykangas, Platschef NYAB.

— Detta är ett betydande kontrakt, såväl kontraktsvolymen men framförallt att vara med och anlägga samt bygga något som berör slalomintresserade och ytterligare främjar turistnäringen i Kiruna och Norrbotten, säger Erik Lindmark, Projektchef NYAB.

— Glädjande att vi vunnit Tekniska verkens förtroende och i NYAB hittat en samarbetspart med känsla för lokalsamhället, ett stort ”know how” inom byggnation och att de delar MND Groups syn på hållbarhetsfrågor, säger Magnus Engström, VD MND Sverige.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Erik Lindmark, Projektchef, 070-207 13 22, erik.lindmark@nyabab.se

Dela artikeln
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Vi använder cookies för att förbättra din vistelse. Om du fortsätter att surfa på webbplatsen godkänner du användningen av cookies.