NYAB vinner tre järnvägskontrakt i Norrbotten

NY181030-j-rn-jpg

Det ena kontraktet avser upprustning och byggnation av plattformar och plattformsanslutning inklusive ett nytt uppställningsspår inom Haparanda och Kalix kommun med Trafikverket som kund. Det andra kontraktet avser nytt industrispår, lastkajer, el och körytor vid kombiterminalen Tuvåkra med Luleå kommun som kund. Det tredje kontraktet avser mark och kanalisationsarbeten vid ny anslutningsväxel i Gammelstad/Tuvåkra med Infranord som kund.

NYAB Infrastruktur utför projektet åt Trafikverket och NYAB Sverige utför de två projekten åt Luleå Kommun och Infranord. NYAB-koncernen har sedan starten av dotterbolaget och affärsområdet NYAB Infrastruktur årsskiftet 2017/2018 etablerat sig som en av norra Sveriges största vägbyggare. Under samma period har NYAB i något makligare takt utvecklat erbjudandet inom järnvägssegmentet.

– Ser vi det på ett längre perspektiv så är järnväg ett viktigt segment för vår koncerns möjlighet till fortsatt god utveckling. Sett ur ett hållbarhetsperspektiv så är det viktigt för mänskligheten. Det krävs inte allt för djupa analyser för att fastslå att kommande årtionden kommer innehålla stora satsningar på tunnelbana och järnväg. Vi förändrar gradvis vårt sätt att resa samt frakta människor och material. Kraven på hållbarhet och i synnerhet lägre koldioxidutsläpp driver efterfrågan av reparation och underhåll av befintligt järnvägsnät såväl som nybyggnation och utbyggnation, säger Johan Larsson, koncernchef NYAB.

Dela artikeln
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Vi använder cookies för att förbättra din vistelse. Om du fortsätter att surfa på webbplatsen godkänner du användningen av cookies.