NYAB vinner uppdrag åt Skolfastigheter i Stockholm AB

-DSC2948-jpg

Nya skolbyggnader ska uppföras inom Lillholmsskolan som är belägen i Skärholmen i södra Stockholm. Projektet innefattar rivning av tre skolbyggnader med tillhörande del av skolgård samt VA-arbeten och markarbeten för de kommande skolbyggnaderna.

Kontraktsformen är en utförandeentreprenad och arbetena påbörjas efter årsskiftet och färdigställs sommaren 2020. Anbudet är lämnat och projektet utförs av NYAB Mälardalen AB.

NYAB som startade som ett litet Luleåföretag 2013 har sedan starten haft en kraftig tillväxt huvudsakligen koncentrerad till Norrbotten. Nu i oktober tillträdde Johan Skoog som VD för NYAB Mälardalen, som organisatoriskt sorterar som ett femte affärsområde i NYAB-koncernen. NYAB Mälardalen öppnade koncernens första Stockholmskontor nu i oktober månad.

– Ett mycket glädjande kontrakt, och av stor betydelse för vår uppstart i Stockholm. Innan utgången av januari är vi ett femtontal anställda, och vi har nu säkerställt att vi går in i 2020 med en bra orderstock. Förutom detta kontrakt kommer vi inom kort att offentliggöra andra vunna uppdrag, bland annat på Arlanda. Vi skall förvalta SISAB´s förtroende och leverera en högklassig entreprenad och slutprodukt, säger Johan Skoog, VD NYAB Mälardalen.

– Mer Norrbotten till Sverige. NYAB har de senaste åren utfört projekt och uppdrag av mer ”special” karaktär på västkusten, i Stockholm och så långt söderut som Småland. Och i ökande utsträckning ned efter Norrlandskusten. Det vi gör nu med NYAB Mälardalen är av en helt annan art. Nu etablerar vi oss fullskaligt för att över tid konkurrera på den lokala marknaden i Stockholm. Och vi gör det med en huvudsakligen lokal ledning och organisation. Detta är för oss ett stort steg och ger koncernen goda möjligheter till utveckling, säger Johan Larsson, koncernchef NYAB.

Dela artikeln
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Vi använder cookies för att förbättra din vistelse. Om du fortsätter att surfa på webbplatsen godkänner du användningen av cookies.